Het gebruik van essentiële oliën wordt al duizenden jaren in de diverse Oosterse geneeswijzen toegepast. In de Chinese Geneeskunde, de Ayurvedische geneeskunde en ook in landen als Egypte en Griekenland wordt het gebruik van essentiële oliën in klassieke teksten vermeldt.

De populariteit van essentiële oliën is de laatste jaren enorm toegenomen, kijk maar naar vermeldingen van essentiële oliën in diverse schoonheids- of verzorgingsproducten.  
Het therapeutisch toepassen van de oliën vraagt echter meer kennis en verdieping in de werking van de olie.

Essentiele olie wordt gewonnen uit verschillende delen van de plant en vertegenwoordigt de essentie van de plant en zijn eigenschappen en kwaliteiten. De essentiële olie is voor de plant wat bloed is voor de mens: het draagt voedingsstoffen, zuurstof en energie naar alle delen van de plant, zoals bloed dat doet voor ons lichaam.
In de Oosterse geneeskunde kennen we de essentie als Jing. Jing van de plant is als de Jing van de mens. Vanuit die krachtige werking kunnen essentiële oliën een mooie aanvulling zijn in je behandeling.

 

De essentiele Olieën zullen tijdens de behandeling gebruikt worden in al zijn verschillende toepassingsmogelijkheden.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder