🌞 Zomer Yoga Alert! 🌞 Vanaf 4/7/24

Zin om deze zomer diep in jezelf te duiken en terug contact te maken met je eigen stem? Bij onze zomeryoga vind je precies wat je zoekt, of je nu op zoek bent naar activiteit of rust, of je wilt werken aan klachten of je houding.

🌿 Kom en geniet van de frisse buitenlucht terwijl je jezelf verbindt met het hier en nu. Elke week brengt een nieuwe focus, dus laat je verrassen en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

🗓️ Wanneer? Elke donderdag van 19:00 tot 20:00 uur
📅 Data: 04/07, 11/07, 18/07, 25/07, 01/08 en 08/08
📍 Waar? In de tuin van het Truyenhof in Bree, Truyenhofstraat 1a, 3960 Bree
☔ Bij slecht weer gaan we gewoon door in de praktijk van KYNergie.
💰 Prijs: €13 per les. Totaal van 6 lessen.

Schrijf je in voor de volledige reeks of per losse les en ontdek wat jouw lichaam en geest nodig hebben deze zomer!
👉 Ik doe mee met de zomeryoga!

 

Kayogics = Yoga volgens Karolien, via een inspanning naar een ontspanning

Therapeutische Yoga = Ik wil, ik kan, ik doe het!

YinYoga = Minder denken, Meer voelen!

FLOW = drijven naar innerlijke rust!

 

Hoeveel excuses heb je nodig om effectief over te gaan tot actie? 

 • Ik ben niet lenig genoeg. 
 • Yoga is niets voor mij, dat is veel te rustig. 
 • Yoga is de hele tijd in lotushouding zitten met je ogen gesloten en stil zijn.
 • Ik word daar heel zenuwachtig van.  
 • Ik heb verschillende kwaaltjes waardoor ik niet kan bewegen. 
 • Ik heb geen tijd om yoga te doen. 
 • Al die ingewikkelde houdingen, die kan ik niet. 
 • … 

Hoeveel excuses ga je nog bedenken? Wanneer is het genoeg geweest voor je? Wanneer beslis jij om het roer om te gooien? Iedere persoon heeft een engeltje en duiveltje op zijn schouders zitten. Hoe lang laat jij je nog domineren door je duiveltje? Durf jij naar je lichaam te luisteren?

Yoga wat is dit precies? 

Yoga is vooral gekend om zijn fysieke oefeningen en verschillende houdingen. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten yogalessen. Globaal gezien kan je een algemene indeling maken volgens het yin = rustige en yang = actievere principe. Uiteraard zijn er ook stijlen die beide principes combineren. Veel mensen denken dat yoga enkel om de fysieke uitvoering draait. En misschien is dit wel de hoofdrede om met yoga te starten. Je wilt leniger, soepeler worden en beter kunnen bewegen. Tegelijkertijd zal je na een tijdje gaan ontdekken dat yoga ook invloed heeft op je mentaal welzijn. Je voelt je rustiger. Doorheen de dagelijkse drukte voel je hoe er even op je pauzeknop wordt gedrukt. Ieder lichaam en geest is uniek. Daarom zal ook iedereen steeds andere dingen voelen en ervaren. Dit is helemaal prima. In yoga is er geen gouden standaard die we dienen na te streven. Yoga is geen competitie. Als we de innerlijke strijd met onszelf naast ons neer kunnen leggen dan zijn we in staat om alle voordelen van yoga zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel te kunnen ervaren.

Werking van ons lichaam   

Wist je dat het lichaam het vermogen bezit om zichzelf te herstellen, op voorwaarde dat we het niet te ver laten komen. En laat nu net daar het probleem zitten. Ons lichaam vertelt ons wat het nodig heeft, zowel fysiek als mentaal. Het waarschuwt ons al lang op voorhand als we over onze grenzen aan het gaan zijn. Maar wij mensen zijn kampioen in het negeren van al die signalen die ons lichaam ons geeft. Oh die pijn in de schouder of rug zal wel vanzelf overgaan. Of ik neem wel een pijnstiller, enzo… Wij zijn het verleerd om naar ons lichaam te luisteren. MAAR er is goed nieuws. We kunnen terug leren luisteren naar ons eigen lichaam. We kunnen terug contact maken met ons eigen lichaam. Yoga kan ons hierbij helpen.

Voordelen van yoga 

We leren bewegen met respect voor de grenzen van ons eigen lichaam. 

Yoga is geen competitie maar daagt je wel uit om op een respectvolle manier je eigen grenzen te verleggen. 

Pijn is een absolute NO GO. We passen de oefeningen individueel aan zodat je lichaam leert dat je kan en mag bewegen. Je ervaart minder spanning en hierdoor kan je vrijer bewegen. 

Doordat je je op je lichaam focust, kan je hoofd geen loopje met je nemen.

Fysieke voordelen: 

 • Je wordt leniger en flexibeler 
 • Zwakke spieren worden sterker gemaakt, gespannen spieren worden soepeler
 • Je wordt je meer bewust van je algemene houding 
 • Je voelt je stabieler en meer zelfzeker 
 • Positieve invloed op je botten 
 • Door op je ademhaling te focussen zal je hartslag en je bloeddruk dalen. Dit heeft onmiddellijk een voelbaar effect in je lichaam.

Mentaal en emotionele voordelen: 

 • Je krijgt een soepele geest 
 • Je wordt met bepaalde angsten geconfronteerd en leert hiermee om te gaan.  
 • We leren onze grenzen met respect te verleggen. 
 • Door te focussen op onze ademhaling, kunnen we niet meer denken. Denken is juist heel vermoeiend en kost ons veel energie. Elke gedachte is een bewuste keuze, dus het is ook een keuze om even niet te denken en te focussen op de ademhaling.   
 • Je stressniveau daalt letterlijk waardoor er bewust op de pauzeknop wordt gedrukt.

Spirituele voordelen: 

 • Door de connectie met je lichaam leer je terug luisteren naar je lichaam. Je buik – hart – geest komen terug in balans.

Motivatie en verandering 

Het is belangrijk om te aanvaarden waar je nu staat. Luister naar je lichaam. Doe enkel wat goed voelt. Leer dat het oke is om grenzen te hebben en deze te respecteren. Verleg met respect je grenzen. Het is bewezen dat Yoga heilzaam werkt maar enkel en alleen als er regelmatig wordt geoefend en met de nodige discipline.   

45% van de dagdagelijkse dingen doen we op automatische piloot.  We hebben 21 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren.  Vervolgens zijn er 66 dagen nodig om van die gewoonte een automatisme te maken.  Om dit automatisme vast te verankeren hebben we nog eens  250 dagen nodig.  Dit kan meer of minder zijn en verschilt van persoon tot persoon.  

Weet dat elk begin moeilijk is.  Don’t make change to complicated,  just begin.

Hoe inschrijven 

Kayogics = Yoga volgens Karolien, via een inspanning naar een ontspanning

Therapeutische Yoga = Ik wil, ik kan, ik doe het!

YinYoga = Minder denken, Meer voelen!

 

Kijk naar de lessenrooster op: www.momoyoga.com/kynergie  

Heb je nog vragen, neem dan contact op via info@kynergie.be of 089704072   

Wil je effect of veranderen, maak dan een afspraak met jezelf!  Doe je huiswerk en begin gewoon: START!   

Change is never painful, only resistance to change is painful!  

Begin klein.  Verwacht geen grootse dingen.  Maar zet vooral die eerste stap!

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder