Door middel van actief en passieve bewegingen verminderen we de klachten.

Het doel van deze behandelingsvorm is het functioneren van gewrichten te verbeteren, bewegingen te herstellen en lichaamshouding te optimaliseren om zo je bewegingsvrijheid terug te vinden.

Manuele therapie is vooral gericht op het herstellen of verminderen van bewegingsstoringen door het uitvoeren van handgrepen aan botstukken en gewrichten, zenuwstructuren, pezen en/of spieren, zodat er weer pijnvrij kan bewogen worden.

De behandeling bestaat naast mobilisatie en manipulatie van gewrichten ook uit het geven van instructies en adviezen, gecombineerd met aangepaste oefentherapie.

Oefentherapie is een essentiële aanvulling op manuele therapie om resultaten op lange termijn te verkrijgen. Hiernaast zijn de effecten van manuele therapie meestal al snel merkbaar.

Deze therapievorm kan aangevuld worden met dryneedling indien nodig.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder