Communiceer via je voeten rechtstreeks met je lichaam.

Voetreflexologie is een methode die wordt ingezet om rechtstreeks met het lichaam te communiceren.
Het geeft informatie over verstoringen, spanningen of blokkades in het lichaam,
want ons hele lichaam zit immers weerspiegeld in onze voeten.

Door de drukpunten en zones op de voeten te bewerken, ontstaat er een reactie op een andere plaats in het lichaam. Op deze manier kun je het zelfgenezend vermogen stimuleren en het evenwicht herstellen. Omdat we als mens meer zijn dan alleen ons fysiek lichaam, is het voor mij van essentieel belang dat ik je klachten met een holistische kijk benader.

De kracht van echte genezing bestaat uit het zien van het grotere geheel, om vervolgens de dieperliggende oorzaken op te sporen. Emotionele, psychische en mentale processen hebben ontegensprekelijk een invloed op ons welzijn. De link leggen tussen deze factoren en je klachten, werkt vaak verhelderend!

Op deze manier zorgt voetreflexologie voor:

 • Verlichting van spanning en stress
 • Verbetering van de doorbloeding
 • Opheffen van blokkades in het zenuwstelsel
 • Het terug in evenwicht brengen van het lichaam
 •  

Mijn specialisatie: vruchtbaarheids- en zwangerschapsbegeleiding.

1. FERTILITEITSREFLEXOLOGIE

Op het moment dat het realiseren van een kinderwens niet zo evident blijkt te zijn, kan integrale voetreflexologie een goede ondersteuning zijn. Omdat bij vruchtbaarheid veel meer komt kijken dan louter je hormonale balans, is het belangrijk dat er ook aandacht wordt geschonken aan leefstijl, voeding en je voorgeschiedenis. Kortom zal ik al mijn kennis inzetten om jou of jullie als koppel zo goed mogelijk klaar te stomen voor het grote moment van de conceptie. 

Dit kan verschillende vormen aannemen:

 • Als koppel leven jullie bewust toe naar een toekomstige zwangerschap. Jullie willen beiden in optimale gezondheid verkeren om je kindje een ‘zo goed mogelijke’ start in het leven te geven. 
 • Jullie zijn reeds een tijdje aan het proberen zonder het gewenste resultaat. 
 • Als vrouw ervaar je problemen met je cyclus (onregelmatig, overmatig, cyclus overslaan, …) en na consultatie bij de arts blijkt er niets fout te zijn.
 • Je hebt van een arts de diagnose gekregen van PCOS, endometriose, trage schildklier, … waardoor zwanger worden moeilijker zal zijn.
 • Jullie zijn reeds gestart met een fertiliteitstraject in de kliniek en jullie willen je optimaal voorbereiden om de slaagkansen te verhogen.

2. ZWANGERSCHAPSREFLEXOLOGIE

Ben je reeds zwanger maar is je roze wolk toch niet zo groot omdat je misselijk bent, angstig, last hebt van je rug of slecht slaapt? In deze periode is het niet steeds eenvoudig om je evenwicht (terug) te vinden. Een professionele begeleiding met voetreflexologie voor zwangeren kan hier een groot verschil maken! Zwangerschapsreflexologie kan op elk moment van de zwangerschap en ook na de bevalling.

Enkele specifieke situaties:

 • Je lichaam moet wennen aan de prille zwangerschap en je voelt je uitgeput, misselijk of onzeker.
 • Je zwangerschap is al verder gevorderd maar er duiken lichamelijke klachten op zoals rugpijn, bandenpijn, brandend maagzuur …
 • Je zwangerschap zit in de 3e trimester, maar je baby ligt in stuit.
 • Je bent ‘over tijd’ en wil graag de bevalling natuurlijk op gang laten komen.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder