Leer hoe je lichaam zich klaarmaakt om een wonder op deze wereld te zetten.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling ondergaat het lichaam van de vrouw ingrijpende veranderingen. Deze kunnen klachten veroorzaken. Tijdens prenatale en postnatale sessies worden deze klachten behandelt, dit kan zowel manueel als met behulp van oefeningen (die ook thuis uitgevoerd kunnen worden).

Onze werkwijze

Prenatale kinesitherapie

Vanaf de 26 ste week van je zwangerschap kan je starten met prenatale kinesitherapie. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling, bespreken wij verschillende relevante topics verspreid over een aantal sessies:

  • Houding en houdingscorrectie
  • Ontspanning en ademhaling
  • Bekkenbodemspieren en oefeningen
  • Arbeid en arbeidshoudingen
  • Persen en een goede perstechniek

Dit kan individueel aangevuld worden met verdere uitleg, tips en oefeningen naar aanleiding van specifieke ongemakken die je ervaart tijdens de zwangerschap:

  • Constipatie
  • Oedeem OL
  • Pijn onder de ribben
  • Lage rug- en bekkenklachten

Postnatale therapie

Tijdens postnatale sessies wordt vooral de nadruk gelegd op oefeningen om de bekkenbodem-, buik- en rugspieren te verstevigen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een goede houding. Deze therapie kan gestart worden 6 weken na de bevalling.

Bij de eerste behandeling worden de bekkenbodemspieren gecontroleerd, dit om te kijken hoe de bekkenbodem al hersteld is naar kracht en uithouding toe om zonder problemen te kunnen starten aan de postnatale oefeningen. Een individueel oefenschema wordt opgestart om de conditie, kracht, stabiliteit en lenigheid terug op te bouwen om zo hobby's en sport(en) terug te kunnen herstarten.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder