Leer terug voelen wat je lichaam je wilt vertellen.

Onze (hectische) maatschappij vraagt meer en meer van ons. Overal moeten we presteren: thuis, op het werk, hobby's,... en overal willen we bij zijn (fear of missing out): vriendinnen die iets organiseren, hobby's, feestjes, uitstappen,... Dit vraagt veel van ons lichaam, zowel fysiek als mentaal, waarbij spanning en stress zich beginnen op te bouwen en we op onze grenzen botsen.

Metafoor/vergelijking

Je woont aan een kant van de berg en aan de andere kant ligt er een rivier. Wanneer deze gaat overstromen door hevige regenval, ga je zandzakjes leggen om de overstroming tegen te gaan. Wanneer het gevaar is geweken, doe je de zandzakjes weg, maar is het ook nodig om de zandzakjes terug aan te vullen. Je lichaam kan veel aan en je kan vaak lang blijven doorgaan (vb op alles ja zeggen wat op je pad komt), maar als je maar blijft doorgaan en geen tijd neemt voor je zelf, gaat je lichaam op een gegeven moment stop zeggen. Je moet zelf ook je zandzakjes terug aanvullen door: ontspanning, me-time, zelfzorg, relaxatie, yoga,… Allemaal krijgen we wel te maken met drukke periodes, hierna is het zeer belangrijk om je zandzakjes terug aan te vullen, terug energie te krijgen om er terug tegen aan te kunnen.

Bekijk hier waarom het belangrijk is om zelf iets aan je spanningsboog te doen.

Relaxatietherapie gaat zorgen dat je terug gaat voelen wat ontspanning is. Ons lichaam even een rustmoment geven doorheen de dag om de verschillende prikkels die we opdoen al te verwerken doorheen de dag. Samen gaan we op zoek naar welke oefeningen of ademhaling je helpen om terug rust te vinden, zowel fysiek als mentaal, de stress en hectiek beter te kunnen opvangen. Zelfzorg staat centraal.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder