Taping wordt in de praktijk als aanvulling bij de behandeling gebruikt.

Medical Taping

Medical Taping (kinesiotaping) of elastisch tapen is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. Spieren hebben niet alleen invloed op de bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De tape gaat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren waardoor de pijn verlicht wordt, de gewrichten worden ondersteunt en de spierfuncties sneller gaan verbeteren. Het principe van deze behandelingsvorm is, activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Sporttaping

Sporttaping of niet-elastisch tapen heeft als doel om bepaalde bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beperken, bijv. ter bescherming van de lichaamsstructuren na een voetverstuiking.

Crosstape litteken

Crosstape litteken: Gefibroseerd weefsel, verse littekens, maar ook oudere en verkleefde littekens kunnen hiermee uitstekend behandeld worden. De genezing zal versnellen, het litteken wordt minder diep, zachter en lichter. Daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid. De behandeling dient geruime tijd te worden herhaald, echter zijn de resultaten prachtig. Na één behandelperiode is verbetering van de huid al goed te zien.

Lymfetaping

Lymfetaping helpt het oedeem zacht te maken als dit harder aanvoelt, zodat het vocht beter kan stromen. Ook om het vocht in de juiste richting te laten stromen en de lymfebanen te helpen, wordt er lymfetape aangelegd.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder