Dit is een Chinese massagetechniek.

Letterlijk betekent dit Tui (duwen) Na ( vastpakken). Het is een combinatie van Chinese therapeutische massage, manipulatie van acupunctuurpunten en acupressuur. Deze massage werkt diep in het spierweefsel, botten en pezen maar ook richting het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en de spanning en vermoeidheid verdwijnt.

Tuina kan ingezet worden voor vele doeleinden al dan niet in combinatie met kruiden. Het kan verlichting geven bij fysieke, maar ook emotionele klachten zoals bv. migraine, chronische pijnen, fybromyalgie, spier- zenuwpijnen, rug-nekklachten, slechte doorbloeding, reuma, artrose, gewrichtsproblemen,… Kortweg gezegd, TuiNa stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en kan dus zowel preventief als genezend gebruikt worden.

Bij dieper gelegen klachten (chronisch) wordt adhv een vragenlijst bepaald welke behandeling gegeven wordt.

Kindertuina:

Dit zijn massages die enkel geschikt zijn voor kinderen van 0-6 jaar. Deze behandelingen zijn anders dan voor volwassenen, omdat kinderen hun energetisch systeem “open” is en dus nog volledig in ontwikkeling. Hierbij wordt altijd adhv een vragenlijst een behandeling opgesteld. Al na enkele behandelingen ga je vooruitgang zien. Omdat kinderen altijd verbonden zijn met de ouders wordt het aangeraden om ook de ouders te behandelen.

Baby’s en peuters vinden de zachte handgrepen zeer aangenaam en deze zijn ook gemakkelijk aan te leren aan de ouders/ grootouders zodat ze deze thuis op regelmatige basis ook kunnen toepassen. Altijd worden er aan het einde van de eerste behandeling wat massagetechnieken aangeleerd die de algemene groei bevordert.

Kindertuina kan helpen bij; verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking, koorts, buikpijn, slaapproblemen, reflux, slechte eetlust, eczeem, oorontsteking, bedplassen, hyperactiviteit, huilbaby’s,….. Het immuunsysteem kan ook versterkt worden.

 

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder