Wist je dat je bekkenbodemspieren te zwak of te sterk kunnen zijn?

Ons bekken bestaat uit een linker en rechter bekkenhelft. De bekkenbodemspieren lopen van het schaambeen naar het staartbeen en deze spieren bevinden zich ook tussen de zitbeenknobbels. In het bekken situeren zich de volgende organen (blaas, baarmoeder en darm), die ondersteund worden door de bekkenbodem. Bij een vrouw zijn er 3 openingen in de bekkenbodem (plasbuis, vagina, aars) en bij de man zijn er 2 openingen (plasbuis en aars). Een paar belangrijke functies van de bekkenbodemspieren zijn het openen en sluiten rond de openingen om urine en stoelgang op te houden en het ondersteunen van de verschillende organen.

Er heerst nog een groot taboe rond bekkenbodemklachten, zowel bij mannen als vrouwen. Ook bij kinderen kunnen er zich problemen voordoen (zindelijkheidsproblemen, bedplassen, natte onderbroek of veeg in de onderbroek,...).

Bekkenbodemtherapie behandelt klachten die het gevolg zijn van functiestoornissen van de bekkenbodem. Bekkenbodemspieren kunnen te zwak of te gespannen zijn, waardoor ze niet op een goede manier functioneren, ook omliggende spieren en organen kunnen een invloed hebben en worden indien nodig ook mee bekeken. Iedereen kan deze oefeningen aanleren en toepassen, ook met tips en tricks naargelang de klacht kunnen we al heel wat helpen. Dus blijf er niet mee lopen, maar maak een afspraak!

Welke klachten worden behandeld door middel van bekkenbodemtherapie?

  • Ongewild urineverlies
  • Ongewild ontlastingsverlies
  • Verzakking van de organen
  • Moeilijkheden met plassen
  • Moeilijkheden met ontlasting: obstipatie, diarree, winderigheid
  • Bedplassen
  • Pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
  • Seksuele problemen vb pijn voor/tijdens/na betrekkingen
  • Na operaties ( vb. prostaat )

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder