Een goed werkend lymfesysteem maakt deel uit van een gezond lichaam.

In ons lichaam loopt een heel lymfestelsel, dat wordt gevormd door de lymfebanen. Deze vervoeren lymfevocht (eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen) uit de weefsels. Lymfevocht speelt een belangrijk onderdeel in de afweer tegen ziektes, infecties en afvalstoffen worden uit de cellen afgevoerd. Om optimaal te functioneren moet het opnemen en afgeven van vocht in evenwicht zijn.

Toch kan er door een operatie, trauma, infectie of ziekte een onevenwicht ontstaan waardoor het lymfestelsel beschadigd geraakt. Dit kan leiden tot oedeem of vochtophoping in vb: de armen, handen, benen, enkels, het gelaat,... Door middel van lymfedrainage wordt overtollig lymfevocht afgevoerd. Manule lymfedrainage betekent letterlijk: manueel (met de handen) en drainage (draineren/afvoeren) van overtollig vocht. Er wordt manueel een zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen om de pompende werking van de lymfebanen na te bootsen en zo het vocht en de banen te helpen om het vocht beter af te voeren. Door de kleppen in de lymfebanen kan het vocht niet terugstromen. Er wordt gestart in de hals en buik om zo verder het aangetaste deel van het lichaam te behandelen. Dit resulteert in een goede immuniteit, minder stress en een betere hormoonbalans.

Welke klachten worden behandeld door middel van lymfedrainage?

  • Vochtophoping na een lichamelijk letsel
  • Vochtophoping na een operatie
  • Ontstekingen van neus, keel, oor en tanden
  • Migraine
  • pijnlijke en zware benen
  • gezwollen ledematen
  • spanning/stressklachten

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder