Spieren worden lokaal geprikt om snel ontspanning te bekomen.

Dryneedling is een evidence based behandelmethode waarbij bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje worden aangeprikt, met als doel om de spieren snel en langdurig te ontspannen.

De naaldjes worden geprikt in de triggerpoints of ook wel ‘knopen’ genoemd. Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstraling in een bepaalde zone veroorzaakt. Deze kan ontstaan door een verkeerde houding, overbelasting van bepaalde spieren en/of stress. Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als er een triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even lokaal op. Dit geeft kortdurend een soort van ‘krampgevoel’ of ‘stroomstootje’. Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen.

Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt. Het is dan ook aangeraden om warmte te leggen op de aangeprikte spier en veel water te drinken.

Dryneedling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder