Sportkinesitherapie is een tak binnen de kinesitherapie die zich richt op iedereen die sport.

Sportkinesitherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op zowel recreatieve als professionele sporters.

  • Heb je een sportblessure?
  • Wil je weten hoe je een overbelasting voorkomt?
  • Zoek je begeleiding op maat om je sportprestaties te verbeteren?
  • ...

De sportkinesitherapeut kan je helpen bij tal van sportblessures, zowel voor overbelastingsletsels (pees/gewrichtsontstekingen,…) als voor acute trauma’s (enkelverstuiking, meniscusscheur, kruisbandruptuur, spierscheur...), maar ook bij het herstel na een operatie van een sportletsel.

Enerzijds wordt er gefocust op het behandelen van sportblessures en anderzijds op het voorkomen ervan door middel van oefentherapie. We streven ernaar om je lichaam in topconditie te krijgen afgesteld op jouw niveau. Er wordt een revalidatieplan opgesteld wat afgestemd is op de noden en mogelijkheden van de patiënt om zo snel mogelijk het dagdagelijks functioneren of de sportactiviteit te hervatten. Verder kan je ook een sportkinesitherapeut raadplegen indien je je sportieve doelen zo snel mogelijk wil behalen, maar je jezelf niet wil voorbijlopen.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder