De basis voor een goede gezondheid is een gezond eetpatroon.
Voor ons betekent dit: ‘eten zoals de natuur het bedoeld heeft’. Door je lichaam kwaliteitsvolle bouwstoffen aan te leveren samen met de nodige co-factoren,
zal die kwaliteit ook tot expressie komen in je lichaam.
Zo bepaal jij zelf hoe je lichaam en gezondheid van morgen eruit zullen zien!
In eerste instantie is het dus belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over hoe jouw lichaam op dit moment functioneert. Hiervoor maak ik gebruik van een digitaal intakeformulier. Indien nodig kunnen we dit aanvullen met een bloedanalyse (via arts), een stress-test of microbioomanalyse (FIDLAB). Al deze informatie gebruik ik om jouw puzzel te leggen, om te kijken welke biochemische processen in jouw lichaam vastlopen. Want elk lichaam is uniek! Bijgevolg zul je dus ook een zeer persoonlijk advies van mij krijgen waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan.
Allereerst kijken we naar je voedingspatroon want daar ligt de basis. De Griekse arts Hippocrates deed rond het jaar 300 voor Christus al de uitspraak: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. In onze moderne maatschappij is het niet meer gemakkelijk te weten wat gezond is en wat niet. Reclamecampagnes maken zelfs de meest ongezonde voeding ‘aantrekkelijk’ en ingrediëntenlijsten worden minuscuul afgebeeld in een soort van codetaal. Met andere woorden, je weet eigenlijk niet meer wat je juist in je mond steekt of welke keuzes de beste zijn. Samen gaan we jouw voedingspatroon onder de loep nemen en aanpassen waar nodig. We streven naar een optimale opname van de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen om zo jouw lichaam terug richting evenwicht te laten bewegen.
Maar daar stoppen we niet! We gaan nog een stapje verder want ook je leefstijl is van belang voor een optimale gezondheid. Slaap je voldoende? Doe je aan beweging? Hoe ga je om met stress? Welke hormoonverstoorders hebben een invloed op jou? We gaan samen op zoek naar een nieuwe en gezonde leefstijl die bij jou past en bovendien ook goed vol te houden is.
Naast een gezond eet- en leefpatroon is er vaak extra ondersteuning nodig voor ons lichaam. Door jarenlang éénzijdig te eten, kunnen er tekorten ontstaan die je niet zomaar kan aanvullen met voedingsmiddelen. Om bepaalde klachten te verzachten of sneller in beweging te brengen, wordt er beroep gedaan op een natuurlijk voedingssupplement. Een goede kennis en keuze van deze supplementen is uiterst belangrijk! Ga deze niet op eigen houtje kopen of bestellen via het internet. En begin zeker niet te experimenteren.
Met volgende factoren hou ik rekening als je een suppletie-advies van me krijgt:
- Bio-opneembaarheid: hoe vlot kan je een bepaald supplement verwerken zodat de gunstige eigenschappen van de actieve stoffen tot uiting komen. Denk hierbij aan de verschillende vormen van het element ‘Magnesium’ die er op de markt zijn. Organische verbindingen zullen veel beter opgenomen worden dan anorganische!
- Percentage werkzame stoffen: niet elke stof die in een supplement zit, is ook effectief werkzaam. Sommige fungeren enkel als vulmiddel. Ik zorg ervoor dat het supplement dat je inneemt ook werkt!
- Vorm van het voedingssupplement: de vorm is mee bepalend voor de opneembaarheid, zo zullen vloeibare vormen beter opneembaar zijn voor mensen met een slechtere maagwerking.
- Optimale dosering: Meer is niet altijd beter! Vaak draait het zelfs om een bepaalde synergie tussen 2 of meerdere middelen in plaats van hoge doseringen.
- Meest voordelige prijs: elke firma heeft zijn expertise. Ik zal voor jou steeds op zoek gaan naar het beste product voor de beste prijs.
Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode
Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.
Lees meer over onze KYN-methode