Revalideren vraagt om een individuele aanpak.

Pre- en postoperatieve revalidatie gaan hand in hand.

Tijdens pre-operatieve revalidatie word jij en je lichaam voorbereid op de aankomende operatie.

Doordat je geïnformeerd wordt over de pijn, wat er gaat gebeuren en wat je al kan doen op voorhand van je operatie, om je spieren te verstevigen, zal de postoperatieve revalidatie gemakkelijker gaan. Een goede conditie en spierfunctie gaat ervoor zorgen dat het herstel na de operatie in veel gevallen sneller zal verlopen.

Er zal een individueel revalidatieplan worden opgesteld met zowel oefentherapie als manuele therapie om enerzijds de pijn te controleren tot aan de revalidatie en spieren aan te sterken. Tijdens postoperatieve revalidatie wordt de focus gelegd op het verbeteren van de mobiliteit en functie van het geopereerde lichaamsdeel.

Vooral pijneducatie is tijdens de eerste behandelingen van groot belang. Er wordt informatie gegeven over hoe de pijn te controleren. Verder wordt er tijdens de behandeling gebruik gemaakt van manuele therapie waarbij passieve technieken de mobiliteit van het betreffende gewricht gaan vergroten en de pijn in omringende spieren zal verminderen.

Maar ook actieve oefentherapie is van groot belang. Deze is altijd aangepast aan de soort operatie, welke fase van weefselherstel en de irritabiliteit van het weefsel. Ook hier wordt er een revalidatieplan opgesteld met een bijhorend oefenprogramma voor thuis.

Verder kan er ook gebruik gemaakt worden van crosstaping om ervoor te zorgen dat het litteken beter heelt en er zachter, lichter en minder zichtbaar uitziet.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder