Never quit. If you stumble get back up.

Laurine Swennen


Hallo allemaal!

Ik ben Laurine Swennen, 28 jaar en woon in Heusden-Zolder. Ik ben afgestudeerd als Ergotherapeut aan de PXL en als manueel kinesitherapeut aan de UHasselt.

Het afgelopen jaar volgde ik enkele bijscholingen met specifieke focus op de schouder, de hand en manuele therapie. Daarnaast volgde ik ook de cursus Dry Needling.

In mijn vrije tijd speel ik volleybal en ga ik graag eens lekker uiteten met familie en vrienden.   

Vanaf het moment dat ik ging verder studeren wist ik dat ik iets wou doen waarbij ik iets kon betekenen voor anderen. Zo begon ik eerst aan mijn opleiding Ergotherapie. Ik merkte echter al snel dat dit me niet de uitdaging en de voldoening gaf die ik zocht. Het menselijk lichaam is iets wonderbaarlijks wat me altijd heel erg heeft gefascineerd. Daarom wil ik ook steeds meer weten en bijleren over onze spieren en gewrichten maar ook over de invloeden van sport, beweging en emotie op ons lichaam. Het geeft mij veel voldoening dat ik met mijn kennis iets kan betekenen voor anderen en zo hun levenskwaliteit, op welk vlak dan ook, kan verbeteren.

Kinesist zijn is niet alleen mijn job, maar ook mijn passie. Ik doe het ontzettend graag en ben erg gedreven in het achterhalen van het waarom van iemands klacht en hoe we dit samen het beste kunnen oplossen/aanpakken. Ik vind het daarnaast ook belangrijk om mijn patiënten correct te informeren en te adviseren en gebruik te maken van manuele technieken en oefentherapie aangepast aan de patiënt, om hen zo te begeleiden in hun proces naar een optimaal herstel.

Physical therapy: today it hurts, tomorrow it works! Als het over pijn gaat ben ik, zowel op manueel vlak als op vlak van oefentherapie, niet de meest zachtaardig therapeut. Ik ben van het principe no pain, no gain. Ik ben ervan overtuigd dat door de patiënt zowel op manueel vlak als in oefentherapie tot het uiterste te laten gaan, je de beste resultaten boekt.

Jullie kunnen bij mij terecht voor algemene manuele kinesitherapie en revalidatie, sportkinesitherapie, taping en dry needling.

Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie  

Gevolgde bijscholingen :

 • 2015: Afgestudeerd als Ergotherapeut
 • 2019: Afgestudeerd als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
 • 2020: bijscholing: Manipuleren Lumbale wervelkolom
 • 2020: Bijscholing: Manipuleren bij bekkenklachten (sacro-iliacaal gewricht)
 • 2021: Bijscholing: Frozen Shoulder
 • 2021: Bijscholing: Rotatorcuff pathologiën
 • 2021: Bijscholing: Subacromiale schouderpijn
 • 2021: Bijscholing: Revalidatie na een gewrichtsprothese van de schouder
 • 2022: Bijscholing: Handrevalidatie
 • 2022: Bijscholing: Oefentherapie bij Lage rugpijn
 • 2022: Bijscholing: Manipuleren van thoracale wervelkolom en ribben 
 • 2023: Spierkettingen

Mijn collega's

Karolien Gielen

Change is never painful, only resistance to change is painful

Kim Jonckers

Neem de tijd om van simpele dingen in het leven te genieten.

Anand Dederen

Helping hands to achieve your balance.

Bjorn Duisters

Een gezonde geest in een gezond lichaam is het recept voor een lang en gelukkig leven.

Baud Vandenbemden

If an egg is broken by outside force, life ends. If broken by inside force, life begins. Great things always begin from inside.

Sabrina Schepers

“Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen”

Ruben Kerkhofs

Opportunities multiply as they are seized.

Know your needs
Maak kennis met onze
KYN-methode

Onze KYN-methodiek vormt de basis: we willen jouw vraag of probleem ten volle begrijpen (‘know’) om het vervolgens op een gepersonaliseerde manier (‘you’) via preventie, oplossing of onderhoud aan te pakken (‘needs’). Kortom, bij KYNergie kies je niet voor een one-fits-all benadering, wél voor maatwerk op basis van jouw specifieke gezondheidsuitdagingen.

Lees meer over onze KYN-methode

Multidisciplinaire aanpak

Alles begint dan ook bij de oorzaak van jouw klachten. Waarom voel je wat je voelt? Omdat we altijd gaan voor een duurzaam resultaat, pakken we deze zoektocht grondig aan. We bekijken de klacht vanuit verschillende invalshoeken, waarbij onze deskundige, multidisciplinaire werkwijze dé grote meerwaarde is. Want samen weten we meer dan alleen en kunnen we de best mogelijke resultaten bereiken. Samen streven we naar jouw einddoel, of dat nu minder pijn, minder stress, meer energie of meer balans is. We pakken jouw klacht in zijn totaliteit aan vanuit vier pijlers:

Motion

Lichamelijke klachten

Lees verder

More Balance

Evenwicht tussen lichaam en geest

Lees verder

Mind

Mentale en psychische klachten

Lees verder

Motivation

Motivatie om actief te werken aan je eigen groei

Lees verder